Hunden på bilden har inget med det aktuella fallet att göra. Foto: TT

Kvinna misstänks för brott efter dödlig hundattack

Uppdaterad
Publicerad

Livet på den tonåring som attackerades av en hund gick inte att rädda. Nu misstänks ägaren till hunden för flera brott.

– En förundersökning om bristande tillsyn av hundar och katter är inledd, meddelar Fredrik Bäcker, inre befäl på polisen.

Under fredagskvällen attackerades två personer av en hund. En pojke i yngre tonåren skadades så allvarligt att livet inte gick att rädda.

– Det är oklart vad som hänt, men den information jag har tyder på att det rör sig om en olycka, inte att man använt hunden som vapen, sa Tommy Lindh, presstalesperson för polisen till SVT under fredagen.

Hundattack Ljusnarsberg

Vållande till annans död

Efter händelsen har polisen inlett en förundersökning om brott. Hundens ägare är nu misstänkt för vållande till annans död och bristande tillsyn av hundar och katter.

– Vi har en misstänkt kvinna i 60-årsåldern. De utredningsåtgärder som gjordes under fredagen är så pass bra att vi just nu inte vidtar mer åtgärder under helgen. Förundersökningen fortsätter under nästa vecka, säger Fredrik Bäcker, inre befäl på polisen.

Polisen beskriver händelsen som extremt olycklig och man har inte fått in några uppgifter om att hunden provocerats.

– Bedömningen gjordes att hunden behövde avlivas på plats, säger Fredrik Bäcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundattack Ljusnarsberg

Mer i ämnet