Foto: Johannes Weckström /SVT

Kvinnokliniken: BB kan inte öppna efter sommarstängningen

Uppdaterad
Publicerad

Nio läkare vid kvinnokliniken på Region Örebro län har i en skrivelse till regionstyrelsen uttryckt oro för bemanningssituationen. De menar att läget just nu inte medger att BB i Karlskoga kan öppna igen efter sommarstängningen.

Det är tredje sommaren i rad som BB i Karlskoga tvingas hålla stängt. Normalt två så kallade jourlinjer blir en, där födande kvinnor hänvisas till Universitetssjukhuset i Örebro under sommaren.

I höst finns en stor risk att BB inte kan öppna alls eftersom det inte finns tillräckligt med personal att tillgå. Det menar nio läkare vid kvinnokliniken.

Sämre än tidigare

I en skrivelse till regionledningen pekar de på att bemanningssituationen just nu är sämre än tidigare.

I december förra året fanns behov av att anställa sju läkare i Karlskoga. Sedan dess har ytterligare tre specialistläkare sagt upp sig.

För närvarande är antalet läkare i Karlskoga så lågt, menar de, att den så kallade jourlinjen i Karlskoga inte kan upprätthållas utan kompromisser som äventyrar delar av kvinnoklinikens verksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BB i Karlskoga

Mer i ämnet