Foto: SVT

Läkaren köpte sex av barn i Kambodja– har arbetat i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

En läkare är åtalad misstänkt för att ha köpt sex av barn i Kambodja. Nu visar handlingar från Inspektionen för vård och omsorg att mannen varit verksam i Örebro län.

Det var tidigare i våras som en läkare som varit verksam på flera håll i Sverige greps i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Läkaren står nu åtalad misstänkt för sexköp av fyra flickor i åldrarna 12 till 15 år. Han är även misstänkt för övergrepp på ett barn som var under åtta år gammal.

LÄS MER: Dalaläkare misstänks för sexköp av barn

Arbetade som staffetläkare

Det är sedan tidigare känt att mannen varit verksam i Dalarna, men nu framgår det av handlingar från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att mannen även arbetat i Karlskoga. Det rör sig om två veckor tidigare i våras som han arbetade som staffetläkare.

Även flickvännen åtalad

Även läkarens flickvän står åtalad. Men då för koppleri, eftersom hon misstänks ha försett mannen med de fyra äldre flickorna. I läkarens resväska hittade Kambodjanska myndigheter barnleksaker och i hans bostad fanns sexleksaker, kameror och datorer som kopplas till brotten.

Paret är sedan gripandet placerade på Prey Sar-fängelset i Phnom Penh och enligt domstolen kommer rättegången att hållas senare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.