Foto: Andreas Ericson/SVT

Nu ska tävlingsidrotten återupptas: ”Otroligt positivt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten berättade idag att elitidrotten nu kan återuppta sin tävlingsverksamhet igen, från den 14 juni. Klubbarna i Örebro län är positiva till beskedet.

Det har varit en svår ekonomisk situation för flera av elitklubbarna i länet på grund av coronapandemin. SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat om bland annat Kif Örebros osäkra framtid.

– Det här är ett mycket positivt och rent krasst också ett avgörande besked, säger Fredrik Stengarn, ordförande i Kif Örebro, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Örebro län

Fortfarande ingen publik

Även Degerfors IF och ÖSK Fotboll är lättade.

– Vi är glada att få komma igång och spela tävlingsmatcher igen. Vi som förening följer folkhälsomyndigheternas riktlinjer, säger Patrik Werner, sportchef Degerfors IF.

– Det var nödvändigt. Den ekonomiska situationen hade blivit ännu mer allvarlig om vi inte hade någon produkt att leverera till tv eller sponsorer. Det sker fortfarande utan publik, men nu kan vi engagera oss och följa fotboll, säger Carl Pauly, ordförande i ÖSK Fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet