Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Nordberg och Magnus Unosson är lärare på Stadsskogsskolan i Lindesberg. Foto: Anders Nord/SVT

Lärare förvånade över beslutet om mobilförbud under skoltid

Uppdaterad
Publicerad

För två av lärarna som SVT Nyheter talat med i Lindesberg är mobilanvändande elever inget större problem idag. De är förvånade över barn- och utbildningsnämndens beslut att inte tillåta mobiler alls under skoltid.

Henrik Nordberg och Magnus Unosson är lärare på Stadsskogsskolan i Lindesberg.

De tycker att de regler som finns på skolan i dag om att inte använda mobiler under lektionstid följs av de flesta.

Inte ett jättestort problem

De ser inte heller det som ett problem om elever använder telefonerna under raster, även om de vet att det kan missbrukas ibland.

– Jag kan tänka mig från ett socialt perspektiv att det kan finnas en vinst med ett förbud. Vissa typer av konflikter uppstår, att mobilerna används på fel sätt, men det är inte ett jättestort problem, säger läraren Henrik Nordberg.

Omfamna tekniken

Som lärare upplever de att situationen i dag inte innebär några större problem och är mest förvånade över beslutet om ett förbud.

– Det skulle ju bli en skillnad, främst för eleverna. Men jag kanske ser att man går åt fel håll om man gör det. Man kanske skulle omfamna tekniken istället ibland för att utestänga, säger Magnus Unosson.

Hör dem berätta om sin syn i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.