Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten larmades till en brand på Degerfors IF:s arena Stora Valla. Det var konstgräsrullar som hade fattat eld enligt räddningstjänsten. Foto: Degerfors IF/Twitch

Larm om brand på Stora Valla – brann i konstgräsrullar

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades på tisdagen till en brand på Degerfors IF:s arena Stora Valla. Enligt räddningstjänsten brann det i konstgräsrullar i anslutning till arenaområdet.

Under tisdagsförmiddagen inkom det ett larm om en brand på Degerfors IF:s arena Stora Valla. Det ska vara gammalt konstgräs som brunnit på en grusplätt vid arenan som orsakat kraftig rök.

– Det är gammalt gräs och gammalt konstgräs som har brunnit på ett avlastningsområde vid Stora Valla. Räddningstjänsten har släckt branden och just nu så pyr det bara men tidigare var det mycket svart tjock rök, säger Timmie Falk, pressansvarig på Degerfors IF.

Brand syns på livesändning

I en livesändning under förmiddagen på klubbens hemsida syntes det rök och att flera enheter från Räddningstjänsten var på plats.

Påverkar det här kvällens match?

– Nej, det gör det inte, säger Timmie Falk.

Polisen var på plats för att undersöka orsaken bakom branden. Det ska vara låg spridningsrisk. Det finns inget som i nuläget tyder på att branden startat av naturlig orsak, enligt polisen. En förundersökning är inledd om grov skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.