Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen, om polisens utredningsarbete i samband med fredagens händelse i Varberga där en man avled efter en skottlossning. Foto: SVT

En person död efter skottlossning – påträffades i bil i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under fredagseftermiddagen larm om höga smällar i Örebro, vilket Aftonbladet var först med att rapportera. Klockan 21 kunde polisen bekräfta att en person avlidit, men omständigheterna är under lördagen alltjämt oklara. Tidigt kom obekräftade uppgifter om att en skottlossning skett på platsen och de uppgifterna kan nu polisen bekräfta för SVT.

I samband med händelsen på fredagskvällen hittades en skadad man i en bil, en man som strax därpå avled av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord och anhöriga har underrättats.

Bekräftar skottlossning

I nuläget finns ingen frihetsberövad och inte heller någon misstänkt.

– Det vi vet är att den här bilen påträffades körd mot en stolpe. Och att vi påträffade den här personen skadad, sedermera avliden. Vi vet också att det i samband med den här här händelsen, i anslutning till platsen, har det skett en  skottlossning, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Polisen vill dock inte uttala sig om den avlidne personen blivit skjuten.

Mycket folk på platsen

Enligt SVT:s team på platsen var det mycket folk ute i området och stora polisavspärrningar. På platsen var det synligt att en bil kört på och ner en lyktstolpe.

Nu pågår ett intensivt arbete för att säkra bevis och höra vittnen om vad som inträffat.

– Det vi gör nu är att vi har en fullskalig utredningsinsats med väldigt mycket personal inne som jobbar med det här. Vi söker nu vittnesuppgifter, spårsäkrar och analyserar det som vi har gjort tidigare. Avspärrningarna på plats är ju hävda men arbetet i området pågår med full styrka, säger Lars Hedelin.

Hör honom i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.