Vid platsen där mannen hittades i Varberg brinner fortfarande flera ljus. Foto: SVT

Polisen om misstänkta mordet i Varberga: ”Allt hålls väldigt tajt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortsatt fåordig om händelsen i Varberga fredagen den 20 maj. De vill i dagsläget inte bekräfta om mannen ifråga blivit skjuten eller om det finns misstänkta i ärendet.

– Det finns ingen frihetsberövad, men om det finns misstänkta vet jag inte, säger Polisens presstalesperson Mats Öhman.

Det var i fredags som en bilist kraftigt kolliderade med ett träd vid sidan av vägen i bostadsområdet Varberga i Örebro. Samtidigt kom larm om en misstänkt skottlossning. Föraren i bilen avled och polisen utreder nu dödsorsaken.

Kan ni bekräfta att mannen som avled blev skjuten?

– Nej, det kan vi inte, säger Mats Öhman till SVT Nyheter Örebro på måndagsförmiddagen.

Fler förhör att vänta

Utredningsgruppen arbetar just nu med att gå igenom det material de hämtat in och försöker sammanställa händelseförloppet på platsen.

– Det finns material från den tekniska utredningen att gå igenom och det har hållits flera förhör. Fler förhör kommer att hållas och det kan vara så att vissa personer kommer att förhöras igen.

Men det är inte mycket information om utredningen som lämnar gruppen.

– Allt som kommer fram hålls väldigt tajt i den gruppen.

Olika teorier

Enligt polisen är den avlidne inte känd av dem sedan tidigare och de jobbar med flera teorier parallellt. Bland annat att han inte skulle vara den tilltänkta måltavlan.

– Vi undersöker givetvis både och. Om det är så behöver vi veta varför, och om det inte är så behöver vi också veta varför. Det är alldeles för tidigt att säga hur det ligger till.

Platsen spärrades av under tiden polisen undersökte området. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.