Polisen prioriterade inte larmet och skickade ingen till platsen. Foto: Malin Hoelstad/TT

Larm om skrik prioriterades bort natten 45-åringen försvann

Publicerad

Samma kväll som den 45-åriga kvinnan, som senare hittades död, försvann från sitt hem i Örebro larmades SOS-Alarm om att någon hört skrik i området. Samtalet kopplades vidare till polisen som inte vidtog någon åtgärd.

– Vi tog emot ett samtal 23:47 som var 30 sekunder långt hos oss och där vi kopplade samtalet vidare till polisen, säger Anders Klarström på SOS Alarm.

I samtalet hördes skrik i bakgrunden och inringaren meddelade att hen hört skrik från det bostadsområde som den 45-åriga kvinnan bodde. Enligt Anders Klarström är det med anledning av skriken som hörs som man kopplar samtalet vidare till polisen.

– Ja, det gjordes med anledning av det man hörde i samtalet och det som sades. Jag kan inte gå in på detaljer vad som sades under de 30 sekunderna, men vi uppfattade att det var ett polisiärt ärende.

Skickade ingen till platsen

Hur polisen sedan hanterat ärendet vet man inte på SOS Alarm. Polisen bekräftar för SVT Nyheter Örebro att de tagit emot samtalet men att inga direkta åtgärder vidtogs. Det vill säga att ingen polis skickades till platsen.

– Det är svårt att kommentera det här utan att gå in på detalj i ärendet och det föreligger förundersökningssekretess. Men generellt är det svårt för oss att utföra ett uppdrag om uppgifterna inte är presicerade. Det blir en prioritering, säger Henrik Dahlström som är chef vid polisens regionledningscentral.

”Ska se om vi brustit”

Samtidigt är det oklart om det var någon annan insats som tog upp resurser.

– Det vet jag inte, men det brukar inte vara högt inflöde vid den tiden.

Nu kommer polisen titta vidare på ärendet.

– Vi ska titta över om vi har brustit på något sätt, säger Henrik Dahlström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta mordet på Örebrokvinnan

Mer i ämnet