Foto: Henrik Witt /TT

Laxå kommun tackar anställda med lunchkuponger

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronakrisen har restaurangerna i Laxå på kort tid tappat stora delar av sin omsättning. Därför har kommunen nu beslutat dela ut lunchkuponger till samtliga anställda.

Varje anställd i kommunen får två kuponger som vardera motsvarar en dagens lunch och som kan lösas in på någon av kommunens restauranger.

– Det här gör vi både för att ge något tillbaka till de anställda, men även för att hjälpa restaurangerna. Det är ju ett sätt som vi som kommun kan hjälpa till, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Följer exempel

Kommunen arbetar helat tiden aktivt för att stötta företagen och enligt Rudolfsson har de haft Falkenberg som förebild vad gäller lunchkuponger till de anställda.

Laxå kommun har också vidtagit åtgärder för att drabbade företag skall kunna skjuta på avgiftsinbetalningar.

– Det här betyder att de även kan få in pengar samtidigt som de slipper betala ut pengar, säger han.

Mindre trafik

Biltrafiken på E20 ska ha minskat kraftigt enligt Rudolfsson. Därmed har kunderna uteblivit i allt större grad, även centralt och i Tiveden. Näringslivschefen som talat med företagarna bekräftar bilden:

– Restaurangerna i kommunen har det mycket tufft, speciellt de vid E20 som har tappat 50-90 % av omsättningen på drygt en vecka. Miljöförvaltningen har sedan tidigare beslutat senarelägga betalningar och skjuta på tillsyn där det är möjligt. Lunchkupongerna är ytterligare ett sätt att göra vad vi kan för att hjälpa till säger Hans Traav, utvecklingschef och näringslivsansvarig i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet