Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
De senaste gångerna har ett 30-tal barn och ungdomar behövt hjälp med läxorna. Foto: Lovisa Blomberg/SVT

Läxhjälp i Vivalla lockar många barn och ungdomar

Publicerad

I början på året startade fotbollsföreningen BK Ett Fyra läxhjälp i Vivalla. Varje onsdag samlas skolungdomar på Folkets hus i Vivalla för att få hjälp att lösa svåra mattetal eller träna på skrivförståelse.

Verksamheten bygger på att frivilliga läxhjälpare kan avsätta en timme eller två för att hjälpa barn och ungdomar med deras läxor. I dagsläget är det en blandad grupp av läxhjälpare – bland annat politiker, universitetsstudenter och sjuksköterskor. 

”Kul att engagera mig”

Alexandra Östling är en av volontärerna som till vardags studerar till socionom. För henne var det en självklarhet att hjälpa till.

– Jag tycker det är kul att engagera mig i barn och ungas liv. Vi vet också att det har varit ett stort problem att behärska det svenska språket i just sådana här områden som Vivalla. Som medborgare känner jag att jag vill hjälpa till, säger hon.

Utöka läxhjälpen

Det har varit många barn och ungdomar som dykt upp de senaste gångerna på läxhjälpen. Fotbollsföreningen funderar nu på att utöka läxhjälpen.

– Vi kan behöva ytterligare en dag i veckan. Men då kan vi behöva några fler läxhjälpare, säger ordföranden Sten Lundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer