Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vattenläckorna i Hällefors gjorde att flera delar av kommunen fick sitt vatten avstängt under tisdagen och onsdagen. Foto: SVT

Vattenläckorna i Hällefors inget lokalt problem: ”Ledningsnätet dåligt i hela Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen upptäcktes en onormal vattenförbrukning i Hällefors, vilket skulle visa sig vara inte bara en, utan flera vattenläckor i kommunen.

När beredskap kom till platsen upptäcktes en stor vattenläcka mellan Svartälven och järnvägen i centrala Hällefors. Senare under eftermiddagen upptäcktes också en vattenläcka på Brandtvägen.

Tillfälligheter

Det är dock inte första gången som grannarna på Brandtvägen i Hällefors upplevt att vattnet stängts av på grund av läckor i ledningarna. Men att ledningarna skulle vara extra dåliga just i Hällefors slår chef på samhällsbyggnad i Bergslagen Ola Westin ifrån sig.

– Det kan mer vara tillfälligheter. Ledningsnätet är dåligt i hela Sverige och investeringsvolymerna behöver öka, säger Ola Westin.

Fler läckor kan uppkomma

– När vi släpper på trycket igen i ledningarna så kan tryckförändringarna göra att det uppstår läckor på andra ställen och det här var en ganska stor vattenläcka i en stor ledning, säger Ola Westin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer