Ann-Christin Bergstedt är en av företagarna som får stöd av regeringens krispaket under corona-krisen. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Här är företaget som satsar på utbildning i coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Miljöföretaget Nemax utanför Fjugesta väljer att satsa på utbildning för medarbetarna under coronakrisen. Företaget vände sig till Almi Mälardalen – och fick ta del av regeringens miljardbidrag.– Vi gör det här för att bygga oss ännu starkare när corona är över, säger vd:n Ann-Christin Bergstedt.

Tidigt i coronakrisen började Ann-Christin Bergstedt lägga upp en plan för hur företaget skulle arbeta. Det operativa arbetet hade minskat i omfattning och det fanns tid över.

– Då bestämde jag att vi ska göra saker som vi annars inte hinner med. Till exempel att vi ha utbildningar för våra medarbetare, i stället för att vi ska permittera och gå hem, säger Ann-Christin Bergstedt.

Efter att hon varit i kontakt med Billy Bergåker på statliga Almi blev det grönt ljus. Företaget kunde nu börja satsa på interna och externa utbildningar. Den första hölls under förra veckan i samarbete med ett annat Örebroföretag.

Oro inför framtiden

Nemax arbetar med avfall och miljö i olika verksamheter, och hämtar bland annat avfall och renar förorenat vatten. Bolaget har funnits sedan 90-talet och har i dag tolv anställda.

Även om bolaget inte drabbats hårt ekonomiskt i nuläget finns en oro för framtiden.

– Det svåra är att vi inte vet hur långdraget det blir. Vi vet inte hur det ser ut, inte ens om en vecka.

I klippet ovan kan du höra Ann-Christin Bergstedt berätta mer om hur bolaget fokuserar på vad som händer efter coronakrisen.

Den 20 mars presenterade regeringen ett paket på tre miljarder kronor. Pengarna ska gå till att underlätta för företag i coronakrisen, framför allt små och medelstora företag.

Regeringen tillförde resurs- och kapitaltillskott till Almi Företagspartner, för att kunna öka utlåningen till företagen.

Almi Företagspartner ägs av staten och har kontor på 40 platser runt om i landet. Organisationen erbjuder lån och affärsutveckling till företag.

Källor: regeringen.se, almi.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.