Caroline Dieker (M), Hans Sedström (KD) och Fredrik Wernheden (L) är beredda att fortsätta styra Askersund även kommande mandatperiod. Foto: Märta Grönholm & SVT

M, KD och Liberalerna vill fortsätta styra Askersund

Uppdaterad
Publicerad

De kommande fyra åren fortsätter Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna sitt samarbete i Askersund. De är även beredda att fortsätta minoritetsstyret av kommunen, uppger de i ett pressmeddelande.

Partierna uppger att de arbetar med den politiska plattformen för kommande mandatperiod och pekar på vad det gemensamma arbetet inneburit för kommunen under den förra.

”Partierna har gjort ett gediget arbete med att analysera och komma till rätta med problem och brister som under lång tid har påverkat kärnverksamheterna negativt. Sedan maktskiftet 2019 har kommunens ekonomi gått från underskott till överskott”, skriver de bland annat.

Valet 2022 Örebro län

SD vågmästare i kommunen

Det är ännu inte klart om styret blir verklighet, eftersom det breda samarbetet inte inkluderar Sverigedemokraterna. Partiet, som fick ytterligare två mandat i fullmäktige efter valet och därmed har totalt sju, innehar nu en vågmästarroll.

Enligt nuvarande KS-ordföranden Caroline Dieker (M) har det förts dialog med SD, men inga besked har lämnats huruvida de stöttar den nuvarande, eller en S-ledd koalition.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet