Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bommar macken igen över helgen. Hör Preem berätta i klippet. Foto: SVT

Mack i Askersund bommar igen på helger – orsaken: A-traktorträffar

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 15 på fredagseftermiddagen bommade Preem-macken i Askersund igen. Och de kommer inte öppna igen förrän på söndag förmiddag. Orsaken är den senaste tidens stök kring macken.

I klippet berättar Dani Backteg, presschef på Preem, om situationen som varit på helgerna vid macken i Askersund.

– Vi har en längre tid haft ordningsproblem i anslutning till vår station i Askersund. Det är motorburen ungdom som framförallt kör A-traktorer som tar sig dit. Hade de skött sig så hade det inte varit ett problem men så har inte varit fallet, säger Dani Backteg, presschef på Preem.

A-traktorer

Anställda på macken och kunder har ringt polis vid flera tillfällen men nu väljer alltså Preem att stänga mackområdet varje helg hela sommaren.

– Mig veterligen har vi aldrig gjort så här förut. Vi har stängt vid något enskilt tillfälle på andra platser men inte på det här sättet. Men allt sammantaget så känner vi inte att det finns något alternativ just nu och vi måste ta det här jättetråkiga steget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorer

Mer i ämnet