Mamman ”Emma” vittnar om dotterns förvärrade psykiska tillstånd. Foto: SVT Grafik

Mamma ”Emma”: ”Vi ser hur vårt barn lider och skriker efter hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en månad sedan SVT Örebro berättade om föräldern ”Emma”, och om familjens kamp för sitt barn som lider av ätstörningar.

– Vi kan bara se på hur hon slussas fram och tillbaka, beroende på hur akut sjuk hon anses vara i förhållande till andra barn som behöver vård, säger ”Emma”.

För cirka en månad sedan rapporterade SVT Örebro om mamman ”Emma”, som egentligen heter något annat, och om hennes barn som lider av ätstörningar, men som inte fått den hjälp hon behövt på grund av brist på vårdplatser och resurser inom BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

– Vårt barn vill vara på sjukhuset. Hemma stänger hon av, slutar äta igen och säger att hon inte orkar mer och inte vill leva, säger ”Emma”.

Hon vill samtidigt betona att personalen på både ätstörningsenheten och BUP gör ett fantastiskt jobb.

– De sliter så hårt för att det ska bli så bra för oss som möjligt. Det här handlar om att vården inte klarar av vårdbehovet. Sex slutenvårdsplatser i regionen räcker helt enkelt inte.

I klippet ovan kan du höra utdrag från det mejl  ”Emma” skickat till SVT Örebro. Citaten är upplästa av SVT:s reporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.