Foto: Monika Bruhn/SVT

Man åtalas för mordförsök i Brickebacken

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för att i juli ha skjutit sin före detta fru på en parkeringsplats i Brickebacken åtalas nu, bland annat för mordförsök.

Det var vid niotiden den 17 juli som en man i 45-årsåldern misstänks ha avlossat flera skott mot sin före detta fru i Brickebacken i Örebro. Enligt åtalet ska mannen ha riktat en pistol mot kvinnan varpå hennes bröder försökt stoppa mannen. Han lyckades dock avlossa sex skott varav ett träffade kvinnan i benet.

Nedlagd förundersökning

Före händelsen ska det pågått en skyddsinstas vid kvinnans hem med anledning av att det fanns en hotbild mot henne. Bara fem dagar före händelsen lade polisen ner förundersökningen gällande förberedelse till mord, där kvinnan var målsägande. Då fanns inte tillräckligt med bevis för att kunna styrka brott enligt polisen.

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Mannen överlämnade sig själv till polisen under kvällen då kvinnan sköts och häktades den 20 juli. Nu åtalas han misstänkt för försök till mord.

Åklagare Lars Duberg har tidigare meddelat att mannen nekar till brott.

Fler åtalspunkter

Mannen åtalas även för flera fall av misshandel och olaga hot som ska ha skett tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Mer i ämnet