Björn Lindén, lagman vid Örebro tingsrätt. Foto: Philip Naskret / SVT

Man frikänns för mordet på 45-årig kvinna i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Idag föll domen efter det uppmärksammade mordet på en kvinna på Väster i Örebro. Den man som stått åtalad, misstänkt för mord, frikänns av tingsrätten.

Örebro tingsrätt frikänner den man som varit åtalad misstänkt för mord. Tingsrätten uppger att man kommit fram till att åklagarnas bevisning inte når upp till den nivå som krävs för att den åtalade mannen ska dömas för mord. Det finns också brister i bevisningens fullständighet, menar tingsrätten.

Anhölls tidigt

Enligt tingsrätten är det inte, enligt den bevisning som åklagarna lagt fram, ställt utom rimligt tvivel att den åtalade mannen dödat kvinnan.

Hjärstamordet

Det var för två år sedan som kvinnan hittades död på Väster i Örebro. Tidigt anhölls och häktades en man i 40-årsåldern, misstänkt för mordet. Han släpptes på fri fot, men greps och häktades på nytt i augusti 2019. Den 15 april meddelade Örebro tingsrätt att mannen släppts på fri fot. Mannen som nu frikänns har förnekat gärningen och bestritt ansvar för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet