Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Man i Örebro döms till långt fängelsestraff för flera våldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 45-årsåldern som stått åtalad för bland annat människohandel och för att ha våldtagit och misshandlat sin fru, dömdes idag till åtta och ett halvt års fängelse. Han frias däremot från människohandel.

Mannen är hemmahörande i Örebro. I flera års tid har han utsatt sin fru för kränkningar, misshandel och flera fall av våldtäkter. Mannen stod åtalad för 17 brott, men döms enbart för sju av dem. Tingsrätten friar mannen för bland annat människohandel och grov fridskränkning eftersom man inte bedömer kvinnans uppgifter tillräckligt styrkta.  

Mannen döms för två fall av grov våldtäkt mot sin fru, tre fall av våldtäkt mot två andra kvinnor, narkotikabrott och barnpornografibrott.

Örebro Krim

– I de fall där man väljer att döma har man hamnat rätt. Åtta och ett halvt år är inte på något sätt en för mild påföljd för de brott han döms för, säger chefsåklagare Gunnar Brodin.

Kommer överklaga beslutet

Chefsåklagare Gunnar Brodin, som yrkat på 16 års fängelse, är kritisk till att mannen inte dömdes för grov våldtäkt i samband med att kvinnan, enligt honom, tvingats till samlag med flera män samtidigt.

– Det är för mig obegripligt, säger han till SVT Nyheter Örebro.

Tingsrätten menar dock att det inte gått att styrka kvinnans berättelse att hon tvingats till samlag med flera män. Tingsrätten menar att det inte heller gått att bevisa att det rört sig om människohandel.

Hör Gunnar Brodin kommentera domen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Krim

Mer i ämnet