Starta klippet för att se polisens arbete i samband med den omfattande insats som inleddes efter dödsskjutningen i Markbacken i Örebro på söndagen Foto: Leonora Toplica/SVT

Skottlossning på Väster i Örebro – en person skjuten till döds

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts till döds, precis intill idrottsplatsen i Markbacken i Örebro, under söndagseftermiddagen. Omfattande resurser har satts in i jakten på två gärningsmän som ska ha lämnat platsen med cykel.

– De misstänkta männen var maskerade när de lämnade platsen, ingen är frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Klockan 14:42 fick polisen larm om en skottlossning mot en person i närheten av Trängens idrottsplats i Markbacken i Örebro.

Polisen har ringt in all tillgänglig polispersonal som är i tjänst, i hela länet, för att komma till platsen. En stor del av bostadsområdet spärrades av och enligt SVT Örebros reporter på plats ska det ha varit en stor samling med vuxna och barn.

Dödsskjutning i Markbacken

– Många har haft problem med att ta sig in till sina bostäder och behövt gå runt byggnaderna, säger reportern Leonora Toplica.

Många förbipasserande kunde strax efter polisen upprättat avspärrningarna i området bevittna att en livlös kropp låg på marken. Men det skulle dröja till 17-tiden innan polisen bekräftade att det handlade om en dödsskjutning.

25-åring avliden

Polisen meddelade då på sin hemsida att den 25-åriga man som skjutits har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Händelsen rubriceras som mord, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Ingen person har i nuläget gripits misstänkt för något brott. Men en omfattande polisinsats har inletts. Helikopter och polishundar deltar i sökarbetet och polisen har även använt sig av drönare.

Framförallt är man intresserad av mer uppgifter om två maskerade män som ska setts lämna brottsplatsen på cykel. Polisen har bland annat knackat dörr i Markbacken i hopp om att komma framåt i jakten på de misstänkta gärningsmännen.

”Personer som har befunnit sig kring Trängens IP och Markbacken mellan 14-15 uppmanas att kontakta polisen på 114 14” skriver polisen på sin hemsida.

Polisen kvar på plats

En teknisk undersökning inleddes på platsen senare under eftermiddagen.

– Vi kommer också finnas kvar i området i trygghetsskapande syfte, säger Gabriel Henning.

Hur har allmänheten reagerat på det som inträffat?

– Det är klart att en sådan händelse upprör, men vi arbetar för att stävja den oron och bemöta den, säger Gabriel Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Markbacken

Mer i ämnet