Tungt utrustad polis var på plats när rättegången förflyttades ut till Vivalla. Foto: SVT

Massiv polisbevakning när tingsrätten besökte Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Under den första rättegångsdagen efter sommarens två mord i Vivalla flyttade tingsrätten under eftermiddagen ut till platsen för brotten. Ett stort polispådrag garanterar säkerheten i området.
– Det får ju bara inte hända någonting, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Under onsdagsförmiddagen begärde åklagaren att genomföra en så kallad ”syn” på brottsplatsen. Polisen har under eftermiddagen flera styrkor på plats för att garantera säkerheten i området.

– Det är vårt uppdrag att det här kan ske på ett tryggt och säkert sätt. Alla inblandade ska kunna känna sig trygga, säger Mats Öhman.

Skiljer sig från tidigare säkerhetstänk

Säkerhetspådraget under eftermiddagen har skiljt sig en hel del jämfört med morgonens säkerhetsinsatser utanför tingsrätten.

– Det är ju betydligt enklare att bevaka en rättssal än ute bland befolkningen. Det får ju bara inte hända någonting. Därför har vi sett till att vi är så många på plats. Det ska inte kunna inbjuda till att ens tänka tanken att göra något, säger Mats Öhman.

Hur går arbetet?

– Det går bra och det är bara att hoppas att arbetet fortsätter på samma sätt resten av dagen. Det känns som vi har bra kontroll på det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet