Foto: SVT

Måstematch för ÖSK

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar ÖSK hemma mot Djurgården. En måstematch om Örebro inte ska halka efter i kampen om att undvika nedflyttning.

– Vi vet vilka punkter vi ska trycka på för att slå dem, säger tränaren Per-Ola Ljung.

Sist i allsvenskan med elva poäng, samma som GAIS, och åtta poäng upp till kvalplats. Och på det, en tuff motståndare i formstarka Djurgården. Stockholmarna återfinns på en sjunde plats i tabellen och kommer med 15 raka matcher utan förlust i bagaget.

– De har en historiskt stark period just nu, så det blir inte lätt. Men vi har sett på dem live, kollat på dvd och vägt ihop det vi presterat tidigare mot dem. Så vi har hittat punkter som vi ska utnyttja för att slå dem, säger Per-Ola Ljung.

ÖSK

ÖSK ska spela sex matcher under augusti och september, och målsättningen är klar.

– Killarna har själva satt upp ett mål att vi ska ha kontakt med laget ovanför sträcket när vi går in i oktober. Och det tycker jag känns realistiskt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK

Mer i ämnet