Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se Melkers egna bilder inifrån arenan i Bryssel timmarna efter terrordådet. Foto: TT/SVT/Privat

Melker från Örebro evakuerades från arenan i Bryssel efter terrordådet

Uppdaterad
Publicerad

Melker Nilsson, 23 år från Örebro, var på landskampen mellan Belgien och Sverige när han fick informationen att två svenskar skjutits ihjäl i ett terrordåd.

– Jag tänker att det hade kunnat vara jag, säger han.

Strax efter klockan 19 öppnade en man eld med automatvapen mot svenska supportrar i stadsdelen Molenbeek i Bryssel, ungefär fem kilometer från Kung Baudouin-stadion där EM-kvalmatchen skulle spelas.

Två personer dog i terrorattacken och ytterligare en person skadades. Samtidigt hade Melker Nilsson, som har praktik i Bryssel, och hans vänner tagit sig till stadion för att se matchen.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Uppstod panik

I halvlek gick det ut information på Kung Baudouin-stadion att matchen avbröts. Melker Nilsson berättar att plötsligt sprang en stor grupp supportrar in mot läktarna från delen av stadion där matförsäljning sker.

– Vi hörde inga skott, men det blev panik och alla började springa, säger han.

Evakuerades genom spelargången

De svenska supportrarna fick lämna stadion en läktare i taget. Runt klockan 00.30 evakuerades Melker Nilsson och hans vänner ner i spelargången.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Under tisdagsmorgonen uppgav Belgiens inrikesminister att den misstänkte terroristen skjutits ihjäl av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet