Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Önnestig, regionchef vid Migrationsverket region Mitt. Foto: TT / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Migrationsverket avvecklar i Lindesberg – säger upp hundratals boendeplatser

Uppdaterad
Publicerad
Som en följd av att Migrationsverket lägger ner mottagningsenheten i Lindesberg kommer man också att säga upp och avveckla ett stort antal boendeplatser och lägenheter, det skriver myndigheten i ett pressmeddelande på torsdagen.

Migrationsverket har nu beslutat att lägga ner mottagningsenheten i Lindesberg vilket innebär att mellan 20 och 25 personer blir av med jobben. Några har erbjudits arbete inom Migrationsverket på annan ort.

”Otroligt engagemang”

Dessutom kommer man nu att säga upp merparten av de  294 lägenheter som ligger i anslutning till mottagningsenheten i Lindesberg.

– Det är tråkigt att behöva avveckla fungerande boenden där asylsökande trivs och många volontärer visat ett otroligt engagemang, säger Magnus Önnestig, regionchef, Migrationsverket region Mitt. Men i det rådande läget där antalet asylsökande minskar blir detta nästa steg i utvecklingen.

Erbjuds boende på annan plats

Samtliga 152 boendeplatser i Ljusnarsbergs kommun och 131 platser i Hällefors kommun kommer att avecklas, flertalet platser i Lindesbergs kommun kommer också att bli föremål för uppsägning.

Samtliga sökande som idag bor i dessa lägenheter kommer att erbjudas boende på annan plats senast två veckor innan flytt, i första hand i regionen.

– Vi ska hushålla med statens resurser och måste därför se över var vi bedriver vår verksamhet, bland annat med hänsyn till var vi har vår personal, säger Magnus Önnestig. I och med att vi avvecklar mottagningsenheten Lindesberg blir det en naturlig följd att i första hand avveckla boendeplatser i anslutning till dessa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer