Foto: SVT

Mikael tar vinnarskallen med sig till London

Publicerad

En dröm går snart i uppfyllelse för simmaren Mikael Fredriksson. Om bara några dagar deltar han i sitt första Paralympics när spelen öppnar i London.

I vattnet känner han sig som vem som helst – funktionsindret försvinner lite grann. Det är den känslan som har fått Mikael Fredriksson att fortsätta träna.

21 år gammal har han 12 svenska rekord och ett världsrekord i 100 meter medley. Och nu har hans högsta dröm gått i uppfyllelse, att ingå i den svenska truppen i Paralympics 2012 där han deltar i grenarna 50 m bröst, 50 m rygg och 150 m medley.

– Min största drivkraft är att bli så bra som jag kan bli, att utmana mig själv varje dag, tänker Mikael Fredriksson.

– Han har en riktig vinnarskalle och riktigt motiverad är han, tycker huvudtränare Staffan Gustafsson. Även om det är hårda pass vi kör och han tycker det är jobbigt så kör han igenom det.

Redan i simskolan var det någon som uppmärksammade Mikael Fredrikssons talang.

– Ja, det var min dåvarande tränare, gammal paralympier som sa efter den tredje träningen att ”den killen kan bli någonting”, minns han. Just då var det väl lite småskratt för vem tror på en 9-årig funktionshindrad kille? Men kanske det fastnade någonstans långt i bakhuvudet att jag kunde det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Paralympics Tvärsnytt

Mer i ämnet