Foto: SVT

Med siktet inställt på guld

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev Emil Andersson europamästare utan att förlora ett enda set under hela turneringen. Nu satsar han på guld i Paralympics.

Uppladdningen inför förra årets EM kunde ha börjat bättre. Ett tag verkade en vinst omöjlig.

– Det trodde jag aldrig att jag skulle, minns Emil Andersson. Jag blev getingstucken precis innan och kunde inte träna på två veckor.

Utan några större krav på sig själv gick Emil Andersson in i tävlingen och storspelade. Som en följd blev han också rankad som världsetta.

Just nu studerar han på pingisgymnasiet i Köping. Därmed kan han både utbilda sig inom Hotell- och Restaurang och träna på elitnivå.

Tävlar mot andra utan handikapp
En CP-skada gör Emil Andersson svag i vänster halva av kroppen. Han har väsentligt nedsatt styrka i ben och arm. Det gör att han kan få problem med balansen.

– Det märks när jag kommer långt ut mot sidorna som jag märker att jag får problem med balansen.

Men Emil Anderssons spel står sig bra när han tävlar mot andra utan handikapp. Just nu spelar han i Örebroklubben BTK Safir i division I.

Och han sätter upp höga mål för sig själv: ett EM-guld, ett VM-guld, världsetta och nu närmast ett guld i Paralympics.

– Har jag nått dit då är jag nöjd!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Paralympics Tvärsnytt

Mer i ämnet