Ullis Sandberg, (S), kommunalråd. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Mindre delegation från Örebro kommun till Cannes-mässa i år

Uppdaterad
Publicerad

I veckan arrangeras den stora fastighetsmässan Mipim i Cannes i Frankrike. Örebro kommun väljer även i år att vara med på mässan – men halverar delegationen.

I år är det fyra personer som åker från Örebro. Tre tjänstemän och en politiker, Ullis Sandberg, socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad. Förra året skickade kommunen åtta personer på mässan. 

Mimpim är en av världens största fastighets- och investeringsmässor, med omkring 20 000 besökare. Genom åren har det funnits kritik mot att kommuner och politiker besökt mässan. 

– Det är första gången jag är där, men jag har sett att det finns ett stort behov av att få kontakt med fler byggföretag. Den kontakten fick man vid tidigare besök på mässan, så är det här en bra metod, säger Ullis Sandberg.

Vilka förväntningar har du?

– En utmaning i Örebro är att få fram bostäder som fler har råd att bo i. Vi vill se vilka som är intresserade av att titta på det området.

Måste man åka till Cannes för det? 

– Ja, det är tidseffektivt. Jag har tjugo möten inbokade på tre dagar. Hade det varit i Sverige hade man bokat ett möte här och ett möte där. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.