Örebro tingsrätt. Foto: Johannes Weckström /SVT

Misstänkt för mord i Vivalla begärs häktad för fler brott

Publicerad

En av de män som är misstänkt för mord i Vivalla i början av juli har nu begärts häktad för flera andra brott. Mannen som varit på flykt greps nyligen i Albanien och misstänks nu för bland annat för övergrepp i rättssak.

Den 22-årige mannen blev misstänkt för mord kort efter skjutningarna i Vivalla i början av juli. Trots det ska han enligt åklagaren ha varit kvar i Örebro dagen efter morden och då gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak.

– Det är misstankar som har uppstått i samband med utredningen av skjutningen i Vivalla, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Kan ha påverkat vittnen

Vad de nya misstankarna består i vill åklagaren inte kommentera. Men enligt häktningsframställan ska mannen i nära anslutning till mordplatsen ha gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak. Misstankarna kan bestå i att mannen genom våld, hot om våld eller på annat sätt angripit en person för att den anmält eller blivit vittne till ett brott.

Misstänks även för grovt narkotikabrott

Mannen har även begärts häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Han ska julen 2016 ha haft närmare 100 gram rent kokain på sig när han fördades på E20 i höjd med Eskilstuna. Åklagaren gör bedömingen att han haft kokainet för att sälja det och anser att det är ett grovt brott dels på grund av mängden men också renheten.

Att mannen nu begärs häktad för de nya brotten är för att kunna åtala honom när han väl blir utlämnad till Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningar i Örebro

Mer i ämnet