Två män dog efter skottlossning i Vivalla. Nu är sex personer misstänkta för mord och mordförsök. Foto: SVT

Misstänkt för mord i Vivalla har erkänt

Publicerad

En 16-årig pojke har erkänt att han varit delaktig vid morden i Vivalla i somras.

Det var i början av juli som polisen larmades om skottlossning i Vivalla. På plats hittades två svårt skadade personer som senare avled på sjukhus. Utredningen har pågått i över två månader och sex personer är misstänkt för mord.

Nu har en av de utpekade erkänt delaktighet i ett av morden.

Erkände delaktighet

Det handlar om den yngsta av de misstänkta, en 16-årig pojke, som enligt åklagaren har erkänt viss grov brottslig gärning i samband med morden i Vivalla. Något som Nerikes Allehanda var först med att berätta.

Den 16-årige pojken är just nu omhändertagen via lagen om vård av unga och sitter på ett ungdomshem. Enligt åklagaren är pojken fortfarande misstänkt för mord. Enligt personal på det hem där han är placerad visar han ingen ånger över det inträffade och ”förefaller vara obesvärad av sin situation.”

Åtal dröjer

Enligt sociala myndigheter har pojken inte varit aktuell innan den nuvarande utredningen. Lärare på skolan där han gått berättar att han umgåtts med ”gangstergrabbar” en bild som även polisen delar.

Enligt åklagaren kommer utredningen att pågå i flera veckor till innan det kan bli aktuellt med åtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningar i Örebro

Mer i ämnet