Polisens tekniker på plats i Sala Foto: SVT

Misstänkte mördaren fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En man med omfattande kriminella kontakter är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordet i Sala. Men polisen är mycket förtegen och vill inte kommentera utredningen.

Sedan tidigare sitter en kvinna i 50-årsåldern frihetsberövad misstänkt för det mord som inträffade på onsdagen i Sala. Dessutom är en man i 40-årsåldern anhållen i sin frånvaro – en man som polisen är mycket förtegen om. Polisen har utfärdat ett rikslarm efter mannen.

Enligt uppgifter till SVT ska mannen vara från Gävle och ha omfattande kriminella kontakter där. Han är även skriven på den adress i Sala där man på onsdagen hittade en 49-årig man död. Per Zetterlund på roteln för grova brott, vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Salamordet

– Jag kan inte kommentera det där just nu, säger han.

Gävleman söks av polis

Vittnen ska ha sett Gävlemannen vid brottsplatsen – men han är sedan dess försvunnen och söks nu av polis.

– Vi jobbar på och har kontaktat andra polismyndigeter, vi samarbetar över länsgränserna, säger Per Zetterlund.

Det var vid tretiden natten mot onsdagen som polis larmades till en lägenhetsadress i Sala. På plats hittades en 49-årig man död. Mannens skador gjorde att polisen fattade misstanke om brott och en förundersökning om mord inleddes – en undersökning som kan börja ge resultat.

– Vi är snart klara med den tekniska undersökningen av brottsplatsen och vi får se vad det ger, säger Per Zetterlund.

Samtliga av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Salamordet

Mer i ämnet