Arkivbild: undervisning i skolan. Mohammad funderar på att göra en film som kan visas i skolorna. Foto: Adam Ihse/TT

Mohammad vill göra film för att utbilda fler

Publicerad

Efter mycket positivt stöd spinner Mohammad Arvan vidare på hur han på fler sätt kan motverka att tjejer utsätts för sexuellt ofredande och övergrepp. En idé är att göra en informationsfilm som kan användas i utbildningssyfte.

Ett samarbete med bland annat Migrationsverket är något Mohammad Arvan funderat på. Det skulle kunna bli till en kortfilm som utbildar i sociala koder, respekt mellan könen och annat han märkt att det finns ett behov av att få lära sig, berättar han.

Mohammad Arvan.

– Nu har vi något på gång, det är många som vill prata om det här och tycker det är viktiga frågor, säger han.

Funderat på att föreläsa

Han har även funderat på att åka runt och föreläsa.

– Men att göra en kortfilm är mer praktiskt. Då kan fler ta del av informationen och jag behöver inte åka runt så mycket. En sådan film skulle kunna användas i utbildningssyfte även i skolan tycker jag.

Några av hundratals kommentarer på SVT Nyheter Örebros Facebooksida. Foto: SVT

Fokuserar på samhällsproblemet

Artikeln om Mohammad Arvan och att han lär ensamkommande killar att ragga schysst har även fått en del negativ respons, och när han först startade kursen fick han höra från några håll att det kanske vore bäst om han inte spred vidare initiativet. Men det skrämmer honom inte.

– Det biter inte på mig. Vad folk än kommer med för skit så tar jag inte åt mig. Det här är något jag brinner för och det är ju fantastiskt att så många andra håller med. Jag vill göra allt jag kan. Se bara på Einstein och Zlatan. De mötte också motgångar och hat när de gjorde sin grej. Så har det alltid varit, säger Mohammad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ragga schysst

Mer i ämnet