– Filmen ”Nej är nej” ska tydligt förklara för alla män i hela Sverige att nej betyder nej, säger filmproducenten Victor Ahlin. Foto: VF Production/SVT

Filmen ska lära killar att nej är nej

Publicerad

I början av året blev det stor uppmärksamhet kring skådespelaren Mohammad Arvan i Örebro som startade en kurs för ensamkommande tonårskillar från andra kulturer om hur man tar kontakt med tjejer och hur man flörtar på ett schysst sätt. Nu har Mohammad gått vidare och sprider sitt budskap i en film.

Det är filmproducenten Victor Ahlin som tillsammans med Mohammad Arvan gjort filmen ”Nej är nej”.

– Vi har gjort film där vi förklarar tydligt för alla män i hela Sverige att nej betyder nej och andra väldigt grundläggande saker, berättar Victor. Tjejer kan gå klädda hur som helst utan att det betyder att du kan gå fram och ta på dem.

LÄS MER: Mohammad lär ensamkommande killar att ragga tjejer

– Många tjejer har hört av sig till Mohammad och varit tacksamma för att han tagit upp ämnet, säger Victor Ahlin. Bilden är en skärmdump ur filmen ”Nej är nej”. Foto: VF Production

Stor målgrupp

Målgruppen är alltså alla män i Sverige. När Mohammad började kurserna var det för ett gäng ensamkommande tonårskillar som kommit till Sverige från andra länder. Hans kurser fick stor uppmärksamhet med mycket positiva, men också negativa, reaktioner.

– Många tjejer hörde av sig till Mohammad och var tacksamma för att han tog upp det här, säger Victor. Något jag tycker är problematiskt med sådant här är att man ofta börjar prata politik, vems fel det är och så vidare. Det flyttar fokus från vad vi kan göra för att lösa problem.

TV: Se vårt inslag om filmen här

Filmen har finansierats av privata aktörer och sprids nu via sociala medier. Bilden är en skärmdump ur filmen ”Nej är nej”. Foto: VF Production

Översatt till flera språk

Filmen har finansierats av flera privata aktörer och sprids via sociala medier. Och gänget bakom filmen hoppas att den ska spridas ännu mer.

– Vi vänder oss till precis alla män, säger Victor. Vi har översatt filmen till olika språk så vi även ska nå ut till personer som nyligen har kommit till Sverige från andra kulturer där det kanske inte är samma självklarheter. Vi försöker få ut den till skolor och flyktingförläggningar – ja, överallt.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ragga schysst

Mer i ämnet