Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De stigande priserna gör att Mohammed Ansas är rädd att hans restaurang ska gå i konkurs. Hör honom berätta om situationen i klippet. Foto: SVT

Mohammed satsade en miljon på en ny restaurang i Karlskoga – nu riskerar han konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Han satsade allt. Men nu är Mohammed Anas rädd för att hans nystartade arabiska restaurang i Karlskoga ska gå i konkurs – till följd av inflationen och de kraftigt stigande el- och livsmedelspriserna.

– Ibland har jag bara två-tre kunder om dagen, säger Mohammed.

– Vi står inför ekonomiska hinder som vi aldrig förväntat oss. För två månader sedan fick jag två elfakturor på runt 38 000 kronor. Det var verkligen chockerande, säger Mohammed.

När Mohammed kom till Sverige 2020 ägnade han ett helt år åt att fundera på olika branscher som han ville investera i.

Prischocken i Örebro län

Han lånade över en miljon kronor av sin bror, och i augusti i år öppnade han sin egen restaurang i Karlskoga, med arabisk mat och medelhavsmat på menyn.

Elstöd gäller bara retroaktivt

Men så slog krisen till. Eftersom det retroaktiva elstödet som den nya regeringen budgeterar för endast gäller retroaktivt från oktober 2021 till oktober 2022, så har Mohammed ingen större nytta av det.

– Nej, det hjälper inte mig.

I klippet berättar Mohammed Anas om hur krisen påverkar hans restaurang

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet