Den man som är misstänkt för att ha anlagt branden i moskén i Vivalla är fortsatt häktad. Foto: SVT Design /Johannes Weckström

Misstänkte moskébrännarens nya utbrott: ”Ni är idioter”

Publicerad

Den 20-åriga man som är misstänkt för att ha anlagt branden av Örebro moské omhäktades under torsdagen. Under förhandlingen attackerade han både domaren och åklagaren verbalt och skrek förolämpningar.

Polisens utredning efter branden som ödelade Örebro moské går framåt. Under torsdagen hölls en ny häktningsförhandling där den misstänkte gärningsmannen omhäktades.

Sitter på säkerhetshäkte

Den misstänkte mannen var själv inte på plats i tingsrätten utan var med via länk ifrån Attunda tingsrätt. Sen början av oktober sitter han på en säkerhetsavdelning i Sollentuna.

Moskébranden i Vivalla

Enligt kriminalvården beror det inte på att någon incident ska ha skett på häktet i Örebro, men vissa klienter behöver mer tillsyn.

Fick utbrott

Under förhandlingen attackerade 20-åringen åklagaren och domaren verbalt. TV-bilder i tingsrätten visade hur mannen skrek ”idioter, idioter, ni är idioter”.

– Det var många som var i salen, både åklagare och polis men jag tog inte åt mig, säger domaren Björn Lindén.

– Jag förstår att han är frustrerad.

Fortsatt häktad

Misstankarna mot mannen kvarstår och han är fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och förberedelse till mordbrand.

– Jag kan inte säga om misstankarna har stärkts eller inte men han är fortsatt häktad på sannolika skäl, säger lagmannen Björn Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébranden i Vivalla

Mer i ämnet