Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fullsatt när regionens hälso- och sjukvårdsnämnd bjöd in till möte. Foto: Malin Gotlin/SVT

Möte om vårdens framtid i Lindesberg – politiker frågades ut

Uppdaterad
Publicerad

Folkets hus i Lindesberg fylldes till mer än sista plats under onsdagskvällen. På scenen fanns politikerna i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd som bjudits in för att svara på frågor om de planerade nedskärningarna på vården.

Den framtida vården i norra delen av Örebro län fortsätter att engagera. Det visade sig inte minst när lokalen i Lindesberg fylldes till bredden och de sista åhörarna fick stå i foajén.

Regionen ska minska sina kostnader och några av förslagen handlar om att lägga ner kirurgi- och ortopedakuten vid Lindesbergs lasarett, men också att minska antalet vårdcentraler i bland annat Lindesbergs kommun.

Under onsdagskvällen hölls ett möte organiserat av företrädare för företag och pensionärsorganisationer. Syftet var att ge sina synpunkter och att fråga ut politikerna.

Samtliga partier i regionen var representerade. Andreas Svahn, socialdemokrat och ordförande i regionstyrelsen, närvarade vid mötet och tycker att det är viktigt att vara ute och träffa människor.

– Det är viktigt, inte minst när vi måste ta tuffa beslut som påverkar många, sa han innan mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.