Nora – Fortsatt politiskt kaos

Uppdaterad
Publicerad

Nu är alla bollarna i luften i Nora kommuns politiska liv. Norapartiets företrädare kommer att avsättas från sina tunga styrelseuppdrag i kommunala bolag och Socialdemokraterna är beredda att ta tillbaka makten.

Norapartiets ordförande Christer Stromberg får av oss reda på att de borgerliga partier han samarbetat med tänker ta ifrån honom och hans partikollegor de tunga styrelseuppdrag de har i kommunala bolag.

Han ser det som en bestraffning för att Norapartiet gått emot det borgerliga minoritetsstyret.

Politisk turbulens i Nora

Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Miljöpartiet avser att fortsätta styra i minoritet. Tillsammans har de färre mandat än största oppositionspartiet Socialdemokraterna. Folkpartisten Gabrielle Peteri gör comeback i politiken för att försöka få med sig Socialdemokraterna som samarbetspartner:

Det borgerliga minoritetsstyret diskuterar också möjligheten att ge Norapartiets styrelseuppdrag till Socialdemokrater, men Socialdemokraterna som har ett etablerat samarbete med Vänsterpartiet är inte intresserade av den utsträckta handen:

Men Socialdemokraterna och Vänsterpartiet behöver stöd av minst ett borgerligt parti för att få ett majoritetsstyre i Nora

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politisk turbulens i Nora

Mer i ämnet