Foto: Thomas Wedin / SVT

Nu kan det bli färre linjeturer i Lekeberg

Uppdaterad
Publicerad

Att inte låta skolbarnen åka med linjebussar i Lekeberg kan få konsekvenser för alla busspendlare i kommunen. Det utökade linjenätet som sjösattes i augusti kan nu komma att krympas bara någon månad efter att det infördes.

Lekeberg kommuns beslut att omförhandla avtalet om skjolskjutsarna med Länstrafiken kan nu få konsekvenser för den övriga busstrafiken till kommunen, det rapporterar na.se.

– Risken är att det blir färre linjelagda turer, säger regionrådet Mats Gunnarsson (MP) till na.se. Vi måste anpassa linjetrafiken efter behoven och har avtal med entreprenörer efter vissa volymer.

Skolskjutsbråket i Lekeberg

LÄS MER: Efter bråket om skolskjuts i Lekeberg – nu ska avtalet omförhandlas

Grundtanken med det utökade linjenätet i Lekeberg som Länstrafiken sjösatte den 14 augusti byggde nämligen på att man räknat in skolskjutstrafiken som ett underlag för ökad linjetrafik.

Tre veckor efter skolstart är det inte heller klart med alla som har rätt till skolskjuts av särskilda skäl i kommunen. Anledningen säger man på Lekebergs kommun är att Länstrafiken inte skickat ut besked om skolskjuts i tid.

LÄS MER: Skolskjutsbråket: ”Jag vet fortfarande inte hur barnen kommer hem idag”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolskjutsbråket i Lekeberg

Mer i ämnet