Anna Nordlund, förvaltningschef Kultur-och fritidsförvaltningen, meddelar att föreningarna nu kan söka ekonomiskt stöd. Foto: SVT

Nytt stödpaket i Örebro – nu kan föreningar söka pengar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdagen kan föreningar inom Örebro kommun söka ytterligare bidrag för att kunna fortsätta sina verksamheter.

Med hjälp av Örebro kommuns stödpaket för föreningar har flera verksamheter kunnat söka bidrag för att kunna fortsätta att bedriva sin verksamhet under pandemin.

Nu kan föreningar söka ett tredje bidrag för att fortsätta att anspassa och ställa om sin verksamhet som har drabbats av pandemin.

Bidraget kan sökas fram till den 15 september och delas ut till föreningar under perioden 1 juli-31 december 2021.

– Våra föreningar är navet i ett välfungerande samhälle och bidrar till livskvalité. Så för att främja föreningarnas överlevnad blir samtidigt en investering i människors välmående både på kort och lång sikt, säger Anna Nordlund, förvaltningschef Kultur-och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet