En man som tidigare var anställd på förskolor i Lindesberg är häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Foto: SVT

Ny anmälan om övergrepp mot barn i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en polisanmälan om övergrepp mot barn på en förskola i Lindesberg har kommit in. Sen tidigare sitter en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.

– Polisanmälan kom in under onsdagen och gäller ytterligare ett barn, berättar åklagare Anna Berg för LindeNytt. Den ska nu utredas och så får vi se vart vi hamnar.

Åklagaren kunde dock inte delge information om vilken förskola det gäller.

Misstänkt för våldtäkt

Förskolevikarien, som är i 20-årsåldern, sitter häktad sedan i fredags, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen är häktad med restriktioner, vilket innebär att hans kontakter med omvärlden är begränsade. Andledningen är att han inte ska kunna påverka utredningen på något sätt.

– Min klient är än så länge inte delgiven någon ytterligare misstanke, säger den misstänkte mannens advokat Peter Eklund. Men har det kommit en ny anmälan så kommer det nog inte att dröja länge.

Förskolevikarien nekar till brott

Enligt advokaten nekar den utpekade förskolevikarien till brott.

– Han har gett en helt annan bild av den händelsen där han utpekas för våldtäkt.

Åklagaren har nu fram till den 19 maj på sig att väcka åtal mot mannen, annars måste en förlängning av häktningen begäras.

16 maj valde åklagare Anna Berg att lägga ner förundersökningen i den andra polisanmälan om barnvåldtäkt : ”Det finns inget som tyder på att det har begåtts ett brott i det fallet” säger hon till SVT Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FÖRSKOLEVIKARIE MISSTÄNKS FÖR BARNVÅLDTÄKT

Mer i ämnet