Under lördagen var det en hel del människor som lämnade in utrustning. Foto: Peter Comstedt/SVT

Ny insamling på Fritidsbanken i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen har fritidsbanken en ny insamlingsdag för att få mer utrustning inför sommaren.

Sommaren är snart här och fritidsbanken i Lindesberg försöker att rusta upp med utrustning inför sommaren. Fotbollsskor, bollar, skateboards, fiskeutrustning, olika spel för utomhusbruk, med mera brukar komma in när insamlingarna pågår.

I höstas hade man en insamling till Fritidsbanken och då skänkte Lindesbergsborna över 1 ton fritidsutrustning, och i februari hade man över 400 utlåningar.

Fritidsbanker i Örebro län

– Vi har fått in jättemycket saker. Normalt har vi haft öppet två gånger i veckan och folk ser oss överallt vilket gör att vi får in mycket, säger Stefan Karlsson, jobbar på Fritidsbanken i Lindesberg.

Tanken med fritidsbanken är att den som har sportutrustning som av olika anledningar bara ligger och dammar kan skänka dessa till Fritidsbanken. I andra änden kan den som behöver låna utrustning göra det gratis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritidsbanker i Örebro län

Mer i ämnet