Foto: SVT

Ny vattenledning från Vättern retar upp

Uppdaterad
Publicerad

Det råder vattenbrist på många platser i Örebro län. Nu står det klart att det ökade behovet av dricksvatten i Örebro län ska lösas med hjälp av en fyra mil lång vattenledning från Vättern. Men reaktionerna och frågorna kring beslutet har varit många.

Det är ju lågt vatten i Vättern också”.

Så säger en av SVT:s läsare på sociala medier med anledning av nyheten om att Örebro län ska börja förses med dricksvatten från Vättern.

Vattenbristen i Örebro län

Lägg nya vattenledningar i Örebro så ni slipper alla vattenläckor så sparar ni massor av vatten” föreslår en annan läsare.

”Ta vatten från annat håll”

Men det finns också en utredd oro över att vattnet i Vättern i ska räcka till när sjön nu ska förse även delar av Örebro län med vatten.

Det är jättelågt vatten i Vättern, så låt bli det vattnet. Ni får ta vatten från något annat håll så länge det är lågt vatten här.

Under tisdagen kommer SVT Nyheter Örebro rapportera mer om beslutet att bygga den nya vattenledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenbristen i Örebro län

Mer i ämnet