I veckan skulle den vara borta, men nu meddelar Förpackningsinsamlingen, FTI att återvinningsstationen på Boglundsängen i Örebro får vara kvar. Foto: TT

Nya bud om återvinningsstation – får vara kvar

Publicerad

Förra veckan meddelade Förpackningsinsamlingen, FTI att återvinningsstationen i Boglundsängen i Örebro skulle tas bort efter upprepade problem med nedskräpning. Men beskedet skapade ”engagemang” från kommuninvånare och nu ändras beslutet.

Det är efter ett ”stort engagemang” från återvinnare som FTI uppger att man nu kommit överens med markägaren om att stationen får vara kvar. Förra veckan meddelades att stationen skulle bort efter att markägaren tröttnat på nedskräpningen.

– Vi har sett ett stort engagemang från kommuninvånarna som använder stationen och det är roligt att intresset för källsortering och återvinning är så stort. Efter samråd med markägaren har vi därför beslutat att låta stationen stå kvar tills vidare, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI i ett pressmeddelande.

Hon understryker dock att det är enbart hushållens förpackningar som är avsedda att återvinnas.

– Byggavfall, möbler eller annat som inte är förpackningar ska lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral eller i restavfallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer