Våldsamma scener utspelade sig under långfredagens upplopp i Sveaparken i Örebro. Foto: Leonora Toplica /SVT

Nionde Sveaparksdomen – ytterligare fyra män döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen meddelade Örebro tingsrätt att ytterligare fyra män döms till fängelse för inblandning i påskupploppet i Sveaparken.

Det här är den totalt nionde domen med koppling till kravallerna som ägde rum i Örebro tidigare i våras.

Alla fyra döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Två av männen, 34 och 24 år gamla, döms till fem års fängelse. De andra två, en 24-åring och en 18-åring, döms till tre och ett halvt års fängelse. Båda är sedan tidigare dömda för andra brott.

Våldsamt upplopp i Örebro

Enligt domarna har männen tillsammans medvetet angripit och stört polis – och ambulanspersonal i samband med upploppet i Sveaparken den 15 april tidigare i år. Bland annat har de kastat sten mot polisen och forcerat kravallstaket. Alla fyra var maskerade vid händelsen.

Två av männen förnekar brott

De två män som döms till fem års fängelse förnekar gärningen medan de andra två har erkänt att de befunnit sig på platsen vid tillfället och att de kastat sten, men de bestrider att de gjorts sig skyldiga till den aktuella brottsrubriceringen.

Två av männen är bosatta i Karlskoga och de andra två i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet