Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunen uppmanar trafikanter som bara ska passera igenom området, att välja andra vägar under vägarbetet. Foto: SVT

Nya Rudbecksetappen inledd – projektledaren: ”Välj andra vägar”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har arbetet med nästa etapp för BRT igång. Det innebär att trafiken från Österplan till Fabriksgatan är mer eller mindre halverad, och trafikanter uppmanas att undvika genomfarten helt.

Till en början är det filerna i riktning från Österplan till Fabriksgatan som är avstängda. När den delen är klar kommer trafiken flyttas över till de filerna, och arbetet kommer påbörjas på filerna i motsatt riktning.

Prognosen nu är att arbetet kommer att pågå fram till ungefär november och samtidigt som man förbereder gatan för de nya snabbussarna, BRT, genomförs även andra planerade arbeten för infrastrukturen i centrum. Bland annat byte av gamla vatten- och avloppsledningar som är i dåligt skick.

– Vi på kommunen har även varit i kontakt med andra aktörer som kan tänkas ha planer på ombygge i området. Så samtidigt som vi bygger för VA och BRT kommer vi även byta ut elledningar på vissa ställen och fjärrvärme på andra, säger Philip Kabunga, projektledare.

I klippet berättar han mer om hur trafikanter kommer att påverkas under arbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

superbussarna i Örebro

Mer i ämnet