Dan Walterson, ordförande i Lindesberg volley Foto: SVT

Nygammal styrelse i Linde Volley efter skandalen

Uppdaterad
Publicerad

Den gamla styrelsen, förstärkt med två nya ledamöter, fortsätter att leda Lindesberg volley.

Tvärsnytts avslöjande av Lindesberg Volleys felaktiga hantering av spelarkontrakt och löner ledde på onsdagen till ett extrainsatt årsmöte. Syftet var att välja en ny styrelse.

Men i den nyvalda styrelsen finns de gamla kända ansiktena kvar. Vice ordförande Dan Walterson tar nu över som ordförande medan tidigare ordförande Bertil Senneryd blir kvar som ledamot. Kvar blir också Arnold Bengtsson som valt att lämna sina uppdrag som kommunalråd efter Tvärsnytts avslöjande. Även ledamot Erika Larsson blir kvar sedan tidigare.

Volleyfusk

Nytillskotten består av Annika Lennermark och Agnetha Larsson. Den sistnämnda är fru till Roger Larsson som avgick som sportchef, ledamot och kassör efter Tvärsnytts granskning.

Enligt Timo Haikara som är ansvarig för klubbens hemsida och deltog på mötet var det ingen större uppslutning på onsdagkvällen.

– Det var en 20-30 personer på mötet, uppskattar han.

Valet av ledamöterna var helt enligt valberedningens förslag och föranledde enligt Timo Haikara ingen diskussion.

Suppleanterna är också desamma: Håkan Viggeborn och Petter Backteman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volleyfusk

Mer i ämnet