ÖBO:s distriktchef Peter Hovlund är på plats för att få en överblick över skadorna. Foto: SVT

ÖBO: ”Det är ju vår arbetsplats”

Uppdaterad
Publicerad

”Det är alltid tråkigt när något sådant här händer. Det är ju vår arbetsplats”, säger ÖBO:s distriktchef Peter Hovlund efter branden på bovärdskontoret i Vivalla.

Det var vid 21-tiden på torsdagen som larmet kom om att det brann på ÖBO:s bovärdskontor i Vivalla centrum. Peter Hovlund, distriktschef på ÖBO, har varit på plats under morgonen för att få en överblick över skadorna.

– Baracken utanför är helt förstörd och jag har även fått indikationer på att andra delar vatten- och rökskadats, säger han till SVT Nyheter Örebro.

ÖBO-branden i Vivalla

Letar nya lokaler

15 personer jobbar på kontoret i Vivalla, där de allra flesta är bovärdar i Vivalla och Baronbackarna. Arbetet med att hitta ett nytt tillfälligt kontor är redan igång.

– Det är alltid tråkigt när något sådant här händer. Det är ju vår arbetsplats, säger Peter Hovlund.

ÖBO håller på att bygga ett nytt bovärdskontor som ska stå klart i november. Den brandskadade baracken ska rivas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖBO-branden i Vivalla

Mer i ämnet