Opera på Skärets uppsättning av ”Turandot” skjuts upp. Bild från en annan uppsättning av Puccinis opera. Arkivbild. Foto: TT

Opera på Skäret ställer in

Uppdaterad
Publicerad

Opera på Skäret i Ljusnarsberg i Örebro län väntade länge med att ställa in sommarens aviserade föreställningar. Men nu meddelar de att uppsättningen av Puccinis ”Turandot” skjuts upp till 2021, skriver Nerikes Allehanda.

– Vi hyste hela tiden en förhoppning om att läget skulle förändras och restriktionerna lyftas. Nu när Stefan Löfven snarare skärpte tonen insåg vi att loppet är kört med den här säsongen, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare till Nerikes Allehanda.

”Vi hamnar mellan stolarna”

Opera på Skäret räddades i vintras från en likviditetskris genom en förskottsutbetalning av 2020 års anslag från Region Örebro. Eftersom verksamheten redan fått bidrag från regionen blir det omöjligt att ta del av Kulturrådets krispaket, som heller inte gäller evenemang som skulle ha ägt rum i sommar.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi får ett bidrag från kultursamverkansmodellen som motsvarar 15 procent av vår totala budget, det är en liten kaka. Vi hamnar mellan stolarna nu när vi inte får ta del av räddningspengarna, säger Alexander Niclasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet