Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Enström är både kyrkomusiker och draktämjare – något som kommer väl till pass på en sångpromenad. Foto: Johannes Weckström / SVT

Sångpromenader lösningen när öppna förskolan håller coronastängt

Publicerad
Har du sett en krokodil i ett träd i Garphyttan? Då är sannolikheten stor att du snubblat in på stigen för en sångpromenad. För om man inte får träffas inne och sjunga när coronapandemin sätter stopp så får man gå ut istället resonerar arrangörerna.

Det blåser friskt men solen skiner när barn och föräldrar i Garphyttan kliver iväg på sångpromenad. Sträckan de ska gå är bara två kilometer lång men det blir hela 15 stopp då man stannar och sjunger. Både uppslutningen och stämningen är god.

Istället för öppen förskola

Promenaden blir istället för att träffas på öppen förskola som på grund av coronapandemin haft stängt i över två månader.

– Det var en kollega i en annan församling som berättade om sångpromenader där man hänger upp leksaker eller annat som barnen får sjunga om på vägen, säger församlingspedagog Ewa Kummelås som tagit idén med sig till Svenska kyrkans verksamhet i Garphyttan.

Kommer att fortsätta

Hon har haft god hjälp av kyrkomusiker Frida Enblom som redan nu menar att sångpromenaderna är så populära och så bra att de är här för att stanna.

– Det kände vi redan på en gång att det var en bra och kul aktivitet, så det kommer vi nog att fortsätta med, säger hon. Att vara ute, röra på sig och sjunga är en fantastiskt bra kombination.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

En ovanlig vardag - Örebro

Mer i ämnet