Foto: arkiv /SVT

Oppositionen: ”Hon spelade ett högt spel”

Uppdaterad
Publicerad

Socialutskottets ordförande Margaretha Eriksson (S) har meddelat att hon lämnar sina politiska uppdrag. Enligt oppositionsrådet Helena Vilhelmsson (C) var det väntat.

– Jag tror att hon skulle få det svårt att göra ett bra jobb eftersom det är en förtroendekris, säger Helena Vilhelmsson.

Socialutskottets ordförande berättade aldrig om missförhållandena på Tullbackagården i Nora. Kommunstyrelsens ordförande Solweig Oscarsson (S) berättade för SVT att de skulle titta på frågan efter en extern och intern kritik mot Margaretha Eriksson (S), som idag meddelade att hon avgår.

– Jag tror att hon skulle få det svårt att göra ett bra jobb eftersom det är en förtroendekris, förklarar oppositionsrådets Helena Vilhelmsson (C).

Missförhållanden på Tullbackagården

”Spelar ett högt spel”

Du anser att Margaretha Eriksson hade tappat all politiskt förtroende?

– Vi tänker så här att om hon inte berättar den här saken, vad är då nästa sak som hon inte tänker berätta?

Helena Vilhelmsson anser att det är viktigt att ett parti i minoritet är transparent, och där ska Socialdemokraterna ha brustit menar hon.

– Jag har förstått att kommunikationen inte har varit på topp inom Socialdemokraterna och det är väldigt allvarligt. Det är tillräckligt komplicerat med ett styrande parti i minoritet och om man då dessutom inte har öppna kort så spelar man ett högt spel, förklarar Helena Vilhelmsson.

Hon är mycket kritisk till hur Socialdemokraterna valt att hantera frågan om Tullbackagården.

– Det faktum att partiet inte varit öppna i den här frågan oroar. Vid nästa fullmäktige har vi för första gången möjlighet att ställa frågor till övriga S-politiker om vad de egentligen vetat om.

SVT Nyheter Örebro har sökt Margaretha Eriksson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden på Tullbackagården

Mer i ämnet