Margaretha Eriksson, socialutskottet i Nora. Foto: SVT/TT

Efter bråket om äldreboendet – nu lämnar hon sitt politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen har riktat stark kritik mot socialutskottets ordförande Margaretha Eriksson (S) för att inte ha informerat om missförhållandena på Tullbackagården i Nora. Nu väljer Margaretha Eriksson att lämna sina politiska uppdrag i kommunen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat om flera missförhållanden på Tullbackagården i Nora. Det ska ha handlat om bristande rutiner, splittringar inom arbetsgrupper och hög personalomsättning.

Oppositionen skickade en skarp kritik till socialutskottets ordförande Margaretha Eriksson (S) för att inte gått ut med informationen.

Missförhållanden på Tullbackagården

– Hon har vetat om det här sedan september, men ingen socialdemokrat verkar ha vetat om det här. Den kraftiga kritiken är mot tystnaden, sa oppositionsrådet Helena Vilhelmsson (C) då.

Lämnar politiska uppdrag

Nu går Socialdemokraterna ut och meddelar att Margaretha Eriksson lämnar sina politiska uppdrag i kommunen. Enligt henne själv handlar det om personliga skäl.

– När jag utvärderat den senaste tidens diskussioner kan jag konstatera att jag borde ha informerat socialutskottets ledamöter och kommunstyrelsens ordförande tidigare än vad jag gjorde, säger Margaretha Eriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag avsäger mig uppdragen av personliga skäl. Jag har kommit fram till beslutet efter en tids avvägning att detta är det bästa beslutet för mig och för Socialdemokraterna i Nora.

Socialdemokraternas ordförande i Nora, Bror-Erik Israelsson, säger att det är ett beslut som Margaretha Eriksson själv tagit och att en process med en ny rekrytering till hennes uppdrag nu sätts igång.

SVT Nyheter Örebro söker Margaretha Eriksson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden på Tullbackagården

Mer i ämnet